Сайт об интересной и научно-технической информации
Четверг, 09.05.2024, 14:07
Меню сайта

Категории раздела
Новости наномира [203]
Новости материаловедения [90]
Влияние водорода на свойства сталей [9]
Водородная энергетика [28]
Новости образования [164]
Новости IT [574]
Сообщения о наиболее важных и интересных событиях [399]
Здоровье [247]
Разное [662]
новости науки и техники [588]
компьютерные игры [33]
программирование [6]
СЕКС SEX [73]
ВОДОРОД [34]
ПСИХОЛОГИЯ [61]
ЮМОР [6]
Это интересно [33]
Путешествия [20]
Сплавы [23]
Стали [0]
Кинокритика [3]
ТРИБОЛОГИЯ [3]
Разрушение материалов [0]
Чугуны [0]
Альтернативная энергетика [6]
Кинокритика [2]
Наука й техніка [1]
на український мові
Wissen [2]
Science and Development [42]
НОВОСТИ УКРАИНЫ [43]
МИРОВЫЕ НОВОСТИ [12]
АВТОМОБИЛЬНЫЕ НОВОСТИ [48]
МОДА [6]
СПОРТ, SPORT [28]
АРХИТЕКТУРА [1]
НЕВЕРОЯТНОЕ [0]
ИСТОРИЯ [1]
ИСТОРИИ ИЗ ЖИЗНИ [0]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

Архив записей

Реклама
  • Сайт Колесникова Валерия Александровича
  • Краснодонский факультет Инженерии и Менеджмента
  • FAQ по системе
  • Английский язык для всех
  • Форум по английскому языку

  • Главная » 2011 » Июль » 3 » Боротьба з антисанітарією по-німецьки
    15:39
    Боротьба з антисанітарією по-німецьки

    Боротьба з антисанітарією по-німецьки

     

    Політики і науковці досі з'ясовують обставини спалаху кишкової інфекції у Німеччині. Тим часом експерти закликають до суворіших вимог щодо гігієнічних стандартів. У цій сфері у ФРН не все так безхмарно.

     

    Німецьке федеральне відомство з питань захисту прав споживачів і безпеки продуктів харчування за рік перевірило більше ніж 500 тисяч  підприємств, які займаються переробкою продуктів. Висновок інспекторів: майже чверть перевірених об'єктів мають проблеми з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Клаус Дітер Цастров з Інституту гігієни та медицини довкілля з Берліна вважає, що такий результат зумовлений не продуктами, а нехлюйським ставленням до їхньої обробки. Це просто помилки з точки зору санітарії та гігієни під час приготування їжі і у харчових мережах. Там, де люди мають низьку професійну підготовку або низьку зарплатню, наголошує експерт. Висока конкуренція у сфері гастрономії, а також демпінг у питанні зарплатні не додають фахывцям оптимізму. "Працівники на кухні повинні швидко помити листя салату  на обід на 900 осіб, але для цього є лише дві людини. Це не реально", - каже Дітер Цастров.Здорові звички засвоюються з дитинстваЗдорові звички засвоюються з дитинства

    Земельні міністри з питань захисту прав споживачів домовилися позначати спеціальними символами ресторани та підприємства харчової промисловості. Шкала простягатиметься від «зеленого», що означає повний порядок до червоного, що сигналізуватиме про суттєві санітарно-гігієнічні огріхи. Таку символіку планують розміщувати на вході до закладу харчування, щоб клієнти одразу  мали уявлення про чистоту на кухні під час приготування їжі. Крім того, посилення стандартів у цій сфері має забезпечити і новий закон.

    Міф про німецьку чистоту?

    Але санітарно-гігієнічні проблеми є не лише у закладах харчової промисловості, а й у медицині. Зокрема, у багатьох німецьких лікарнях. Рік тому у двох клініках у Мюнхені мусили зачинити дві операційні зали, оскільки хірургічні інструменти не були належним чином продезінфіковані.  Упродовж понад двадцяти років німецькі клініки ведуть боротьбу з бактеріями, які мають стійкість до багатьох антибіотиків. Кількість пацієнтів, які інфікуються у медичних закладах небезпечними мікроорганізмами, становить від 500 до 900 тисяч. Кількість тих, хто щороку від цього вмирає, складає від 15 до 30 тисяч осіб, каже експерт з питань гігієни Клаус Дітер Цастров. Однак така статистика ще не означає, що в Німеччині особливо велика проблема  з дотриманням санітарно-гігієнічних норм.  Ні, ці показники є середньостатистичними у загальноєвропейському порівнянні.

    За результатами дослідження, проведеного британським науковцями,  приблизно сорок відсотків дорослих миють руки більше ніж один раз на день. Зубні щітки використовуються більше ніж упродовж року, рушники і постільна білизна змінюються рідше, ніж потрібно. Особливо ганебно виглядає тема поводження зі спідньою білизною. Майже 62 відсотків чоловіків носять її до тижня.

    Автор: Вольфганг Дік, Наталя Неділько

    Редактор: Дмитро Каневський


    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15170289,00.html

    Категория: Здоровье | Просмотров: 339 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz