Сайт об интересной и научно-технической информации
Пятница, 15.11.2024, 18:18
Меню сайта

Категории раздела
Новости наномира [203]
Новости материаловедения [90]
Влияние водорода на свойства сталей [9]
Водородная энергетика [28]
Новости образования [164]
Новости IT [580]
Сообщения о наиболее важных и интересных событиях [399]
Здоровье [247]
Разное [662]
новости науки и техники [588]
компьютерные игры [33]
программирование [6]
СЕКС SEX [73]
ВОДОРОД [34]
ПСИХОЛОГИЯ [61]
ЮМОР [6]
Это интересно [33]
Путешествия [20]
Сплавы [23]
Стали [0]
Кинокритика [3]
ТРИБОЛОГИЯ [3]
Разрушение материалов [0]
Чугуны [0]
Альтернативная энергетика [6]
Кинокритика [2]
Наука й техніка [1]
на український мові
Wissen [2]
Science and Development [42]
НОВОСТИ УКРАИНЫ [43]
МИРОВЫЕ НОВОСТИ [12]
АВТОМОБИЛЬНЫЕ НОВОСТИ [48]
МОДА [6]
СПОРТ, SPORT [28]
АРХИТЕКТУРА [1]
НЕВЕРОЯТНОЕ [0]
ИСТОРИЯ [1]
ИСТОРИИ ИЗ ЖИЗНИ [0]

Статистика

Онлайн всего: 21
Гостей: 21
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

Архив записей

Реклама
  • Сайт Колесникова Валерия Александровича
  • Краснодонский факультет Инженерии и Менеджмента
  • FAQ по системе
  • Английский язык для всех
  • Форум по английскому языку

  • Главная » 2010 » Июнь » 28 » Як знизити ризик раку – ще раз про відоме КАК СНИЗИТЬ РИСК РАКА
    07:27
    Як знизити ризик раку – ще раз про відоме КАК СНИЗИТЬ РИСК РАКА

    Як знизити ризик раку – ще раз про відоме

    КАК СНИЗИТЬ РИСК РАКА

     

    Лише в Німеччині щороку на рак захворюють 420 тисяч людей. Від 20 до 40 відсотків нових онкологічних захворювань пов’язані з поганим харчуванням і пасивним способом життя.

     

    Німці, як і українці чи росіяни, люблять поживну їжу – якщо вже м'ясо, то краще смажене. Розмір порції теж, як правило, немаленький. І це при тому, що різні європейські та американські дослідження встановили пов’язану з цим небезпеку. Ризик захворювання на рак зростає у тих, хто їсть багато червоного м’яса, тобто свинини, яловичини, баранини. Причиною вважається жир, залізо та протеїн, що міститься в цих видах м’яса. Ще один додатковий фактор небезпеки – підсмаження м’яса.

    «Ризикованим є вживання добре просмаженого м’яса, бо ми разом з ним вживаємо багато канцерогенів, тобто речовин, що спричиняють рак», - каже професор Корнелія Ульріх, керівник відділу превентивної онкології у Німецькому центрі досліджень раку в місті Гейдельберг.

    Небезпека зростає, коли в тих, хто любить куштувати великі порції м’яса, зайва вага. Науково доведено, що в таких людей шанси захворіти раком більші. Рак нирок, стравоходу, товстої кишки та матки тісно пов'язаний з вагою тіла. Ще одна група ризику – жінки після 50 мають підвищений ризик захворіти раком молочної залози. Що робити? Відповідь теж давно відома: рухатися! Спорт знижує вагу, а з нею і ризик смертельної хвороби.

    «Загалом вважається, що треба три-чотири, а то й я п’ять разів на тиждень займатися спортом, активно рухатися. Це майже вдвічі знижує ризик захворювання на рак товстої кишки та на 20-25 відсотків – на рак грудей», - каже Корнелія Ульріх. Тут спрацьовують різні механізми. «Наприклад, - продовжує експерт з Гейдельберга, - спорт може знизити рівень гормонів, у будь-якому разі знизити рівень запалювальних речовин в організмі. Але ми поки не знаємо точно, чи може спорт покращити імунну функцію чи інші механізми, наприклад, відновлення ДНК».

    Оптимального результату можна досягти, якщо поєднати фізичне навантаження і здорове харчування. Класична формула – п’ять разів на день їсти свіжі овочі та фрукти. В них містяться не лише вітаміни, мінерали та баластні речовини, а й вторинні рослинні речовини, наприклад, процианідін. Ці речовини є лише в рослинних харчових продуктах, часто безпосередньо під шкірою. Кларісса Герхойзер вивчає роль цих речовин, в тому числі яблук, у запобіганні раку:

    «У наших дослідженнях ми порівняли прозорий та мутний яблучний сік. Ми змогли довести, що мутний сік – кращий. Ми також проаналізували, чому – в ньому більше особливої речовини – процианідіну. І якщо порівняти, в яких яблуках його більше, то ми встановили – в свіжих. Тобто, свіжий яблучний сік кращий, ніж сік із концентрату».

    Отже, висновок – щоб знизити ризик раку, треба їсти нечищені яблука, пити мутний яблучний сік, займатися спортом і багато рухатися.

    Автор: Ренате Рутта / Роман Гончаренко

    Редактор: Євген Тейзе

    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5451096,00.html

    Категория: Здоровье | Просмотров: 427 | Добавил: Professor9635 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz